А 10 квітня відбулася загальнодержавна акція «Озеленення планети». Хоч ці акції вже завершилися, та ініціативу озеленення нашої країни і створення зелених насаджень продовжують підтримувати територіальні громади, активісти, органи місцевого врядування Вінниччини. Днями такий захід з висадження дерев відбувся у Тростянецькій громаді.

Вже стало доброю традицією створення зелених насаджень на згадку про захисників нашої держави. Так, минулої весни в Ободівському лісництві лісівники ДП «Бершадський лісгосп» разом з волонтерами та учасниками бойових дій АТО, ООС Тростянецького району створили Ліс пам’яті. Тоді було висаджено 4000 дерев в пам’ять про синів і доньок України, які захищаючи державу від ворога, віддали найцінніше – своє життя!

Ось і цього року за спільної ініціативі волонтерів Благодійного фонду «Тростянеччина», селищного голови Людмили Червонецької, ДП “Бершадський лісгосп» у Тростянецькому селищному парку та по вул. Соборна було висаджено близько 800 кущів та дерев, серед яких ялівець, туя, горобина звичайна та скандинавська, горіх чорний, липа, дуб червоний, сосна і ялина. У такий спосіб напередодні річниці світлої перемоги над нацизмом у Другій світовій війні громада вшанувала героїзм жителів Тростянеччини, які захищали колись чи обороняють зараз нашу державу.

Лісівники ж нині дбайливо доглядають за Лісом пам’яті в Ободівському лісництві, докладають максимум зусиль, щоб він виріс на згадку про героїв та давав наснагу нашим нащадкам.

Такі ініціативи та спільні з лісівниками справи – це вдалий приклад, коли людина водночас береже згадку про минуле та усвідомлює свою відповідальність за майбутнє нашої планети.

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ