До речі, синя стрічка і момент урочистого відкриття – це обов‘язкова вимога від іноземних партнерів, які виділили кошти на новітній офіс! На початковому етапі у Центрі надаватимуть 136 адміністративних послуг, зокрема, реєстрацію місця проживання, нерухомого майна, послуги соціального характеру, прийматимуть працівники пенсійного фонду та центру зайнятості. Крім того, невдовзі хочуть закупити обладнання, яке зможе виготовляти і паспорти новітнього зразка. Як українські, так і для виїзду за межі країни.

– Завдяки тому що в свій час Ситковецька селищна рада та Мельниківська сільська рада подались на IV раунд відбору програми U-LEAD з Європою та отримали можливість відкрити ЦНАПи в своїх ОТГ, Райгородський сільський голова Віктор Михайленко зумів досягти порозуміння з партнерами і ми зараз маємо не два відділення ЦНАП а, фактично, чотири, що є максимальним наближенням послуг до жителів всієї громади. Таким чином головний офіс буде розміщуватись в смт. Ситківці 7 робочих місць, в с. Райгород, що є адміністративним центром громади буде розміщуватись територіальний підрозділ 2 робочих місця, в с. Мельниківці та с. Нові Обиходи – віддалені робочі місця, по 3 і 2 робочих місця відповідно.

Сьогодні ми відкрили ЦНАП у смт Ситківці, в інших селах відкриття плануємо зробити вже незабаром, – каже Максим Задорожний, керівник відділу інформаційного забезпечення та внутрішнього політики Райгородської сільської ради. – Аби відвідувачі ЦНАПу мали можливість отримати не лише якісні послуги, а й дізнатись щось цікаве та красиве, у холі на постійній основі проводитимуть виставки виробів місцевих жителів. Цього разу представили роботи Дарії Закерничної, вона працює директоркою КЗ «Новообиходівський заклад дошкільної освіти «Сонечко» Райгородської сільської ради. Ми постійно будемо проводити пошук талантів на теренах нашої громади і одним із майданчиків для їх демонстрації буде приміщення ЦНАПу.

Інформаційна довідка:

Відкриття нового ЦНАПу Райгородської територіальної громади стало можливим завдяки програмі U-LEAD з Європою: це програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, покращення якості надання адміністративних послуг та підвищення поінформованості населення про місцеве самоврядування.

Під час проведення капітального ремонту приміщення було залучено 1 340 000 гривень з бюджету Ситковецької селищної ради, 300 000 гривень з бюджету Мельниківської сільської ради, Райгородська сільська рада є правонаступником Мельниківської сільської ради та Ситковецької селищної ради, які стали переможцями 4 раунду у відборі громад по створенню ЦНАП Програми U-LEAD з Європою.

Програма U-LEAD з Європою надала допомогу у розробці дизайну приміщення, забезпечили меблями та комп’ютерною технікою, експерти сприяли інституційному створенню ЦНАП, за реалізації Програми: облаштували 14 робочих місць в приміщеннях ЦНАПів у смт Ситківцях, в центрі громади – в селі Райгород, територіальний підрозділ ЦНАП, у селах Мельниківці та Нові Обиходи – віддалені робочі місця.

На даному етапі буде надаватись 136 адміністративних послуг, включаючи реєстрацію місця проживання, нерухомого майна, послуги соціального характеру, прийматимуть працівники Пенсійного фонду та Центру зайнятості.

Вікторія Снігур