Завершився перший етап конкурсу на кращий дитячий малюнок та кращий дитячий твір на тему «Людина і ліс», який щороку проводиться серед учнівської молоді Вінниччини. Бершадські лісівники вже підбили підсумки цього конкурсу серед учнів шкіл, що перебувають у зоні діяльності ДП «Бершадський лісгосп».

Представити своє бачення взаємодії людини з лісом було запропоновано учням початкових класів. Також могли висловити свої думки щодо проблем, які пов’язані з лісами нашої країни, запропонувати можливі шляхи їх вирішення, власні погляди на збереження та відтворення лісів у своїх творах учні 5–8 класів.

Всього на конкурс було відібрано 87 малюнків та 13 творів. Серед них багато гарних, яскравих робіт. Діти за допомогою фарб, олівців, літературних художніх засобів розкривали своє бачення взаємодії людини з лісом, висловлювали своє занепокоєння проблемами лісів, пропонували шляхи їх вирішення.

Конкурсною комісією визначено кращі роботи, що відповідають критеріям оцінки малюнків та творів.

Переможцями першого етапу конкурсу стали:

– у номінації «Кращий малюнок»:

І місце – Анна Крикун, учениця 2 класу Сумівського ЗЗСО І-ІІІ ст.;
ІІ місце – Олександр Медецький, учень 1-Б класу Бершадського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2;
ІІІ місце – Марія Шевчук, учениця 4-А класу Флоринського ЗЗСО І-ІІІ ступенів;

Марія Маценко, учениця 3 класу Сумівського ЗЗСО І-ІІІ ст.

– у номінації «Кращий твір»:

І місце – Дарія Маценко, учениця 8 класу Сумівського ЗЗСО І-ІІІ ст.;
ІІ місце – Мар’яна Крикун, учениця 7 класу Сумівського ЗЗСО І-ІІІ ст.;
ІІІ місце – Павло Чорнокульський, учень 7-Б класу Флоринського ЗЗСО І-ІІІ ст.

Приємно відзначити красиві, вдало продумані та старанно виконані малюнки таких учасників: учнів Бершадського ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 – Марії Візнюк, Захара Скалецького, Анастасії Орел, Андрія Грабчака; учнів Бершадського ЗЗСО І-ІІІ ст. №3 – Анни Артемчик, Медвідь Катерини, Матвія Резніка, Катерини Поліщук; учнів Флоринського ЗЗСО І-ІІІ ст. – Адріани Дісяк, Ростислава Гаталая, Анни Шатайло, Артема Ткачука; Баланівського ЗЗСО І-ІІІ ст. – Марії Омельченко; Бирлівського ЗЗСО І-ІІ ст. – Олександри Лагоди, Зоряни Доможирської; Джулинського ЗЗСО І-ІІІ ст. – Ярослава Орла; Новоободівського ЗЗСО І-ІІІ ст. – Поліни В’юн, Владислави Дісяк; Ободівського ЗЗСО І-ІІІ ст. – Михайла Малки; Сумівського ЗЗСО І-ІІІ ст. – Богдана Каратнюка, Анастасії Корявої; Михайлівського ЗЗСО І-ІІ ст. ім. Р.А. Скалецького – Вікторії Зарічанської.

Щиро вдячні всім учасникам конкурсу за небайдуже ставлення до природи, за вкладені творчість, любов і старання у кожну роботу. Щиро цінуємо це і віримо, що ті діти, які беруть участь у природоохоронних заходах, підготовці таких конкурсних робіт, і у дорослому віці будуть небайдужими до природи та залишаться добрими та дбайливими до лісу і його мешканців.