А на перевірки фізосіб-підприємців поки що продовжує діяти мораторій, – повідомила Оксана Домерат, заступник начальника ГУ ДПС у Вінницькій області, на прес-конференції. – Отже, у січні-березні 2021 року податківцями було проведено 760 перевірок. З них у 729-ти (96%)  виявлені порушення. Донараховано 23 млн грн, упереджено несплату податків на 18 млн грн. За результатами перевірок надійшло до бюджету 18,5 млн грн.

А всього на 2021-й рік заплановано проведення перевірок 179 юросіб, у яких за даними інформаційних систем ДПС є найбільші ризики несплати податків до бюджету (ця інформація є відкритою).

Податківці продовжують роз’яснювати переваги застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) чи програмного забезпечення (ПРРО) у підприємництві — зокрема, у медичних послугах, торгівлі ювелірними виробами, побутовою технікою та ін. Позитивом є те, що 920 фізосіб Вінниччини зареєстрували РРО у першому кварталі цього року.

Віктор Нижник, керівник відділу по боротьбі з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, зауважив, що правоохоронцям передано 21 висновок аналітичних досліджень вінницьких податківців із сумою збитків 77,3 млн грн та сумою легалізованих  доходів 187 млн грн, які містять ознаки кримінальних правопорушень. Найпоширеніші з них – привласнення та розтрата чужого майна, зловживання службовим становищем, службове підроблення, легалізація та відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом.

З початку 2021 року передано до ДПС України 45 повідомлень про підозрілі фінансові операції у Вінницькій області на загальну суму 30 млн грн.

Ірина ЗОНОВА