– Раніше електричка «Жмеринка-Київ» зупинялась у нашому селі, щодня до місця роботи нею доїжджало близько ста чоловік. Решта йшли на автобуси. Але днями нам заявили, що тепер електропотяг буде їхати повз Яришівку і зупинятиметься на великих станціях – Калинівці, Вінниці, Голендрах, Гулівцях, Гнівані та Браїлові. І час її курсування перенесли на годину пізніше, — розповів місцевий житель Віктор Тупіконенко. – Ситуація, що склалася,  свідомо позбавляє людей, які користувались послугами «Укрзалізниці», доїхати до місця роботи. Ми просто у відчаї, адже як тепер будемо добиратись на роботу? В свою чергу, держава зобов’язана захищати інтереси людей, а не залякувати їх повістками до поліції, що відбувається тепер. Додуматися, бабусям 72 роки і більше, людям, в яких це єдина можливість дістатися до роботи — повістки поприносили на допит у поліцію. Хоча ми попереджали через «гарячу лінію» «Укрзалізниці», а нас банально проігнорували і тепер ще звинувачують у криміналі. Люди виборюють свої права!

Обурені скасуванням руху електрички і жителі Могилівки та Демидівки. 26 квітня вони влаштували мирну попереджувальну акцію, щоб змусити керівництво «Укрзалізниці» відреагувати на багаточисельні звернення. Далі – теж перекриють колії!

– Наступний електропотяг після «Жмеринки-Київ» — це «Гречани-Київ», він вводиться додатково, але теж в сільських населених пунктах зупинятись не буде! Цього допустити не можна, — розповів колишній староста цих сіл Юрій Мельник.

Тим часом в «Укрзалізниці» повідомили нашому журналісту, що скасування зупинок у десятках сіл Вінниччини — це «покращення обслуговування пасажирів» і додали, що ці рейси вже давно є для них збитковими…

Але людям явно таке «покращення» не до душі. Цікаво, що буде з країною, коли все, що збиткове і не приносить прибутку грошима – культура, освіта, соціальні послуги – відмінять?

Вікторія Снігур