Вінничанин привіз нагороду з міжнародного конкурсу комп’ютерної графіки «The Ireland International Competition «Star Of The Dublin» – The Official International Competitions In Europe, що проходив у Дубліні.

Переміг у конкурсі Євген Станіславенко, студент 2-го курсу факультету інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії ВНТУ. Євген Станіславенко навчається на кафедрі програмного забезпечення за 121 спеціальністю (гр. 3ПІ-19б). Хлопець є старостою групи.

Журі конкурсу – The Standing European Сommittee on Culture, Science and Education of the Legislative Assembly of Euro Media Star Group – високо оцінило роботу студента та присудило юнаку перше місце. Керівниками Євгена Станіславенка при підготовці конкурсної роботи були викладачі кафедри ПЗ: д.т.н., професор, завідувач кафедри програмного забезпечення Олександр Романюк і к.т.н., доцент кафедри програмного забезпечення Вікторія Войтко. Євген Станіславенко – вихованець студії комп’ютерної графіки ВНТУ зі стажем, оскільки почав відвідувати студію ще з восьмого класу.

– Я навчався в школі у Немирові, а тому мені доводилося щотижня їздити в Вінницю, у ВНТУ. Я з нетерпінням чекав чергового заняття, оскільки захопився перспективним ІТ-напрямком — комп’ютерною графікою, — каже Єв­ген. — Саме тому і вступив у Він­ни­цький національний технічний університет, де на кафедрі програмного забезпечення розвивають цей напрямок. Я на­віть не уявляв, що настільки захоплюсь IT-сферою. Почалось це захоплення з того, що я пробував робити ескізи у «Фотошопі». Коли я прийшов на гурток у ВНТУ, то почав робити конкурсні роботи. Викладач гуртка давав мені поради, вказував на недоліки та надихав. Загалом, взяв мене під своє крило. З його порадами я спробував робити сайти, і мені почало це вдаватися. Зараз я вже багато чого вмію робити, але водночас ще дуже багато чого потрібно навчитись.

Це далеко не перша перемога Євгена. Нагадаємо, рік тому, юнак отримав Гран-прі на Європейському конкурсі культури та мистецтва в Лондоні. Євген хоче заробляти на програмуванні, але поки він не пробував продавати свої роботи. Каже, спочатку хоче добре орієнтуватись у всіх нюансах цієї сфери, а вже тоді буде шукати роботу.

Віталіна Володимирова