Влітку минулого року перед ремонтом Білоцерківського мосту за Козятином проклали об’їз­ний шлях. Сам об’єкт прогнозували здати до кінця року, але не склалось.

А вже за­раз новенька дорога неподалік села Титу­сівка вимагає ремонту, деякі ями тут по 10-15 сантиметрів глибини! Вправно залатували свої проколи дорожники, але як тільки зійшов сніг – стан дороги став ще гіршим…

– У мене склалося враження, що зводилась ця дорога не під президентським гаслом «Велике будівництво», а скоріш — «Велика халтура», — розповідає місцевий житель та журналіст Петро Зарицький. — На запитання, що трапилось за кілька місяців з гарною дорогою,  місцеві жителі відповіли, що її потрощили важкі фури.

Відомо, що підрядником робіт стало ТОВ «Містобудівельний загін 112», і, згідно з тендерним договором, підприємство гарантувало якість асфальтобетонного покриття терміном 6-10 років. Проте вистачило його на кілька місяців.

Натомість у службі автомобільних доріг Вінницької області повідомили, що дорога є технічною, тобто вона по­будована на час бу­дів­ництва моста і, згідно з будівельними нормами, після його здачі в експлуатацію мала б демонтуватись.

– Об’їзна дорога не рахується за службою автомобільних доріг Він­ницької області. Однак цю дорогу демонтувати ніхто не буде. Щодо її якості, то дорога будувалась як тимчасова і розрахована на рух маловантажного та службового автотранспорту. Минулого року, після здачі в експлуатацію дороги, обласна служба автомобільних доріг звернулася до органів місцевої влади тодішньої Козятинщини, аби обмежили тут рух великовагового транспорту. Однак місцева влада на це не зреагувала.

Валентина Лісова