Їжа з МакДональдз – найвідомішої мережі ресторанів швидкого обслуговування – має максимально українське походження. Морозиво і салат роблять в різних куточках Київської області, кетчуп і мариновані огірки везуть з Каховки, а булки – з Дніпра. Однак в цей список потрапити нелегко. МакДональдз складно знайти виробника, чиї підходи до виробництва відповідатимуть вимогам міжнародної компанії.

Особливо якщо мова йде про біфштекс – “серце” продукції МакДональдз, який разом з булочкою, є єдиною незмінною частиною всіх бургерів.  Всі яловичі біфштекси для МакДональдз в Україні робить компанія OSI Food Solutions. Вона є постачальником м’яса в ресторани МакДональдз по всій Європі, а глобально компанії співпрацюють вже 70 років. У 2003 році OSI Food Solutions відкрила свою фабрику в місті Козятин Вінницької області. До цього м’ясні продукти поставлялися з інших країн.

Більшу частину свіжої сировини поставляє Козятинський м’ясокомбінат. Знайти ферму-постачальника, з урахуванням всіх вимог МакДональдз – проблемно. Все біфштекси відрізняються тільки за розміром і вагою. Але однакові за всіма параметрами і показниками. В результаті біфштекс в Вашингтоні та Києві відрізняється тільки походженням сировини.

Є три розміри біфштексів для бургерів в МакДональдз – 45, 115 і 150 грамів. Найпопулярніший – 45-грамовий, тому що входить в чізбургер, гамбургер, Біг Мак.

Спеції – сіль і перець – в біфштекси додають вже в ресторані, відразу після приготування на грилі. Щоб добитися ідеального смаку і прожарювання, м’ясо смажать на грилі при температурі верхній частині гриля 217 ° C і 177 ° C – знизу. Для більшої користі і смаку біфштекси в ресторанах готуються без додавання олії.

Валентина Лісова