В 14000 православних храмах України в ніч із суботи на неділю освячували пасхальні кошики. Це після традиційної святкової служби. А до цього розпочали ще в суботу та продовжили – в неділю зранку.
Попри карантин, багато людей і на Вінниччині , які вже перехворіли, вакциновані чи з дотриманням епідеміологічних норм, пішли на освячення.

Серед них була і я з родиною.
Ми – короновані. Тобто вже перенесли коронавірус і маємо поки що імунітет. Священник – вакцинований. В церкві – дотримання всіх карантинних норм, під строгим наглядом поліції! Бо і вона в поліцейському закладі! Кошик зібрано і йдемо на службу. Відчуття трепетні. Бо в тому році, дотримались порад – до церкви не ходили. Купували вже освячену паску.

– Знаєте, напевно потрібно було всім нам пройти такі випробування, щоб ще більше оцінити Таїнства Великого Дня!

Цю неймовірну Радість від подарованої всім нам Надії, Віри і Любові.

Від можливості зробити це будучи живими і здоровими! – Діляться присутні.

– Які відчуття? Я неначе в Раю! Служба йде, ми стоїмо на площі, птахи співають, неймовірні аромати від цвітіння дерев! І як в ті роки до цієі епідемії, маємо можливість вже після перенесеного у важкій формі коронавірусу прийти сюди!

Окропитись свяченою водою і сказати всі разом із братами і сестрами у Христі такі довгоочікувані слова: Христос Воскрес! Воістину воскрес!
У Миколаївського храмі, що у Вінницькому поліцейському училищі, були напевно що найстрогіші правила карантинних вимог!

Але виявляється можна і так організовано і сумлінно, дбаючи про інших, це робити!

Спасибі Господу, що живі і здорові! Ми молились за нашу державу та її воїнів – захисників! За те, щоб наступив мир і спокій! За те, щоб усі були живими і здоровими!

– Дай Боже і на наступний рік такого дочекатись, – звучать споконвічно за святковими столами в Україні такі слова! Ми лиш добавимо – тільки вже без масок і дистанцій!

І щоб людство навчилось лікувати цю підступну недугу як ОРЗ!

Все буде добре! З любов‘ю!
Христос Воскрес!

Тетяна Редько