Українці з настанням свят і тепла нарешті можуть вирватися на природу і посмажити шашлики. Нехитра на перший погляд страва вимагає деяких навичок підготовки і приготування, позаяк деякими помилками можна зіпсувати шашлик навіть з добірного м’яса. Читайте нижче в нашому матеріалі – які дрова використовувати не можна, а які – вважаються ідеальними

Про це пише АиФ.

Які дрова для шашлику варто вибрати.

Шеф-кухар ресторану каже, що категорично не можна використовувати дрова хвойних дерев – вони виділяють смолу, яка псує і м’ясо і мангал. Найкращими дровами для смаження м’яса будуть фруктові породи: яблуня, вишня, виноградна лоза. Як варіант можна використовувати березу, дуб і ясен.

При розпалюванні експерт радить закласти максимальну кількість дров, щоб не підкидати в процесі, інакше вугілля буде утворюватися нерівномірно.

Шампури слід розміщувати на мангалі щільно один до одного, щоб обмежити доступ кисню до вугілля, інакше будете постійно гасити. З обох кінців шампура запас для перевертання повинен бути не менше 4-5 см.

Для приготування ідеального шашлику важливо враховувати ряд нюансів:

м’ясо потрібно нарізати поперек волокон,

маринувати в середньому 12 годин (але не більше 20 годин),

не додавати кислоту (лимон, оцет, ананас і т. д.) для розм’якшення в маринад,

м’ясо краще посолити безпосередньо перед приготуванням, інакше воно буде сухим,

не слід міксувати м’ясо і овочі на одному шампурі.

перевертати шампури слід відразу, як тільки з м’яса почне капати сік, а смажити потрібно не з двох, а з усіх чотирьох сторін.

Раніше ми писали, якими помилками можна зіпсувати шашлик навіть з найкращого м’яса.

А також лікар-дієтолог розповіла, який маринад для шашлику вважається найшкідливішим і навіть канцерогенним.

За інформацією РБК – Україна