Олена Мартинюк родом із Вінниці, однак вже 11 років живе в Італії. Нещодавно вперше за 5 років жінка відвідала Україну, і побачене її неприємно здивувало. Про це вона розповіла українським ЗМІ.
За словами жінки, її рідна Вінниця у порівнянні з італійським Неаполем, видалася дуже сірою, а люди похмурими. Однак жінка зауважила, що на вулицях міста прогулюється безліч доглянутих жінок зі своїми дітьми, і вона вважає це позитивним моментом.

В Україні у порівнянні дуже високі ціни. В Італії ж людина навіть на мінімальну зарплату може дозволити собі якісні овочі, фрукти, свіжу рибу і м’ясо. Окрім цього, у Неаполі також можна придбати собі одяг на будь-який смак. Від 5 євро за річ на базарі до 10 євро у фірмових магазинах. У Вінниці немає дешевих магазинів з якісним одягом. Футболка за 20 євро в Україні є надто дорогою пропозицією,
– вважає Олена. – Найгірше в Україні живеться пенсіонерам, адже виплати є мізерними, і вижити на них нереально. Люди старшого віку навіть не мають права просто захворіти, адже в Україні їм, скоріш за все, доведеться обмежувати себе навіть у базових продуктах, щоб придбати ліки,

Варто зазначити, що Олена Мартинюк переїхала в Неаполь до мами, яка ще раніше працювала в родині італійців. За 11 років дівчина змінила кілька робіт, і зараз знайшла власну справу. Олена веде особистий блог, за яким стежать близько 100 000 людей по всьому світу.

Валентина Лісова