3 травня 1996 року рішенням Священного Синоду архімандрит Симеона був обраний єпископом древньої, але на той момент розореної, Володимир-Волинської кафедри. Прибувши на Волинь владика доклав чималих зусиль, аби відродити єпархію та запалити в ній новий вогник релігійного життя.

В 2007 році архієпископ Симеон прибув у Вінницю. Ось, уже 14 років, як владика очолює Вінницьку кафедру. Цей час для єпархії став періодом розквіту.

Володимир Іванович Шостацький народився 3 листопада 1962 року в селі Райківці в селянській родині. Навчався у Вінницькому медичному інституті, згодом у Московській духовній семінарії.

6 грудня 1990 року в Московському Даниловому монастирі пострижений у чернецтво з ім’ям Симеон на честь Симеона Стовпника. Рішенням Священного Синоду Української православної церкви від 10 червня 2007 року призначений архієпископом Вінницьким і Могилів-Подільським, керівником Вінницької єпархії. 9 липня 2011 року зведений у сан митрополита.

Єдиний із 83 учасників Собору УПЦ (МП), який не підписав постанову екстреного Синоду від 13 листопада 2018 року, який відбувся в Києво-Печерській лаврі і на якому було прийнято рішення про визнання неканонічним рішення Синоду Константинопольського патріархату стосовно українського церковного питання.

15 грудня 2018 року взяв участь у Об’єднавчому соборі та створенні помісної автокефальної Православної церкви України. Був одним із кандидатів на посаду предстоятеля, проте на виборах поступився митрополиту колишньої УПЦ КП Епіфанію, посівши за результатами голосування 2 місце.

Разом із колишніми предстоятелями УПЦ КП Філаретом (Денисенком) та УАПЦ Макарієм (Малетичем), став довічним членом Синоду новоутвореної церкви.

І сьогодні вірні Вінницько-Барської єпархії ПЦУ вітають свого архіпастиря з 25-ти річним ювілеєм його святительского служіння у Престолу Божого. Щиро бажаємо йому міцного здоров’я, миру, злагоди, добра, духовної, радості та всесильної Божої допомоги!

Тетяна Кондратьєва