– Сьогодні, в день урочистості Святого Флоріана, наші серця як ніколи наповнюються милосердям та добротою, адже наш величний Шаргородський храм святого Флоріана цьогоріч відзначатиме 425 річницю освячення та консекрації., – повідомив голова Шаргородської ОТГ Володимир Барецький.

– Відрадно, що з нагоди такої урочистості Ватиканом надано йому відпусти та Папські привілеї, що є вираженням особливої уваги.
Костел є пам’яткою культурної спадщини та входить до «Семи чудес Вінничини». Мені не байдужа доля громади, тому я докладатиму максимум зусиль, щоб Шаргородщина стала духовним центром Поділля, працюватимемо, щоб розкрити туристичний та паломницький потенціал нашого краю.

Ми маємо пам’ятати історію нашої святині, яка розпочалась в далекому 1595 року, саме тоді новозбудований храм був освячений на честь святого Флоріана — покровителя роду Замойських. Знати і берегти свою історію обов’язок кожного, будучи відповідальними перед нашими нащадками, маємо працювати над тим, щоб це свято залишило приємну згадку в душах дітлахів, посіяло зерно любові до ближнього, поваги до нашої історії минулого.

Дорогі шаргородці та гості нашого міста! Щиро вітаю з днем урочистості Святого Флоріана, покровителя храму та Шаргорода.

Сердечно бажаю вам здоров’я, добра, достатку, щастя і гараздів, радості та великої духовної благодаті.
Хай береже Господь Вас та Ваших рідних!

Роман Ковальський