Він прибув на 25-ту річницю архієрейської хіротонії Високопреосвященнійшого Симеона, митрополита Вінницького і Барського, постійного члена Священного Синоду.

З цієї нагоди Блаженнійший Митрополит Епіфаній у співслужінні єпископату та духовенства звершив Божественну літургію в кафедральному Спасо-Преображенському соборі.

Наприкінці відправи відбувся урочистий хресний хід, після якого Предстоятель звернувся до присутніх з першосвятительським словом та від повноти Православної Церкви України привітав митрополита Симеона.

«Ми святкуємо те, що є наріжним каменем нашої віри – Світле Христове Воскресіння. Тож радість від цього має оселитися в наших душах і серцях. Адже Спаситель звершив перемогу над смертю і обов‘язково допоможе нам подолати випробування, які зараз випали на долю українського народу», – зазначив Митрополит Епіфаній.

«В цей святковий день ми зібралися, щоб відзначити ювілей – чверть століття архієрейської праці митрополита Симеона з розбудови помісної Української Церкви. Владико, Ви чимало трудитеся і Бог сподобив Вас багатьох успіхів. Тож нехай Господь посилає Вам міцне здоров’я та сили і надалі достойно виконувати архіпастирські обов‘язки.

Очі присутніх тут людей випромінюють любов до Вас і це свідчення, яке важить більше за будь-які слова», – сказав Його Блаженство.
Також Предстоятель відзначив митрополита Симеона орденом святого великомученика Юрія Переможця і подарував на молитовну пам‘ять панагію.

Керуючий Вінницько-Барською єпархією подякував Митрополиту Епіфанію, єпископату, духовенству й пастві за теплі слова привітань, молитви і підтримку.
Привітати митрополита Симеона завітали також представники місцевої влади.

Пресслужба ПЦУ