Відмінно виступили вінничани на «Поліському полюванні» — всеукраїнських змаганнях з кульової стрільби з пневматичної та малокаліберної зброї серед дорослих, які проходили нещодавно у Чернігові.

Більше ста учасників, серед яких були найсильніші спортсмени України з 19-ти областей, боролись за нагороди. В результаті, студент факультету фізич­ного виховання Вінницького педагогічного університету Данило Даниленко виборов срібну та бронзову нагороди в особистому заліку, а у парній стрільбі зі спортсменкою Анастасією Жученко в нього «бронза».

Настя Жученко

— Взагалі до змагань я готував тільки пневматику, тому що у Вінниці навіть нема можливості тренувати стрільбу з малокаліберної зброї. Я можу це робити лише тоді, коли виїжджаю на збори. І це справді феномен, що попри це я зумів у вправі не лише стати другим, поступившись на три бали, а й поставити свій особистий рекорд, — ділиться враженнями спортсмен Данило Даниленко.

— Через карантин у залі не було глядачів, лише судді нам пос­тійно вимірювали температуру, маску знімали лише тоді, коли мали стріляти. Після виступу відразу її одягали. Загалом маємо такі здобутки — у вправі МГ-12 (стрільба з малокаліберної гвинтівки) я отримав срібну нагороду. У вправі ГП-11А (пневматична гвинтівка) здобув бронзову медаль. У вправі ГП-мікс стріляв із ще однією вінничанкою — Анастасією Жученко. Вдалось посісти третє місце. Чесно кажучи, результатом задоволений. І дякую своїй тренерці — титулованій спортсменці Валентині Гончаровій.

Тренерська рада національної збірної розглядала дані старти як останній етап відбору на чемпіонат Європи та світу зі стрільби. Вінничани його успішно пройшли. Так, Данило Даниленко нині на зборах у Львові та готується до чемпіонату світу у Франції. Він повинен був відбутись у червні, але днями його перенесли на поки що невизначену дату. Впевнені, там наш земляк прославить Поділля і ще раз підтвердить свій титул чемпіона світу та Європи.

Віталіна Трудько