У Вінниці запускається двоповерховий екскурсійний автобус-кабріолет. Сьогодні тестували новинку туристичного сезону-2021 разом з юними вінничанами. Першим пасажирам прогулянка сподобалась,  повідомив міський голова Сергій Моргунов.

– Такі туристичні автобуси курсують лише кількома містами України. У Вінниці оглядова екскурсія у супроводі професійного гіда триватиме півтори години. Маршрут охоплює близько п’ятдесяти пам’яток, історичних та сучасних туристичних локацій. Автобусний сіті-тур стартує від Центрального автовокзалу повз світломузичний фонтан, центральну вулицю Соборну і аж до Національного музею-садиби та усипальниці Миколи Пирогова. Загалом – 22 км.

Двоповерхові автобуси для прогулянок за системою Hop-On Hop-Off популярні у всьому світі. Приємно, що вінницькі підприємці відкривають таку можливість і для вінничан та гостей міста. Зазначу, що автобус відповідає вимогам інклюзивності та доступний для маломобільних груп. А на перспективу ініціатори проекту хочуть додати опцію багатомовного аудіогіда.

Вінниця повинна розвивати свій туристичний потенціал і пропонувати різні варіанти незабутньої мандрівки до міста. Важливо, що вінницький турбізнес – наш партнер у досягненні цієї мети. Завжди з ентузіазмом сприймаю цікаві ідеї, які працюватимуть на імідж міста. Адже Вінниця – це, дійсно, місто ідей!

Розклад руху:

пт ― 17:00, 19:00
сб ― 13:00, 15:00, 17:00, 19:00
нд ― 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:00

Актуальний розклад розміщується на сайті https://bit.ly/3up5aZu

Роман Ковальський