До редакції газети звернулася ініціативна група відомого на Вінниччині підприємства, бренд якого популярний на увесь світ, з проханням опублікувати їхню тривогу. Люди впевнені, що лише розголосом можуть вплинути на ситуацію. Ось що вони повідомили:

«Наш завод довгі роки виборював свій престиж на світовому ринку. Нас поважають не лише в Україні, але й далеко за межами за високу якість продукції. Тут працюють тисячі людей, які заслуговують на повагу за свою працю, а не залякування від сильних світу цього.

Усе почалося після парламентських виборів, коли по нашому округу до Верховної Ради пройшов справжній кримінальний «авторитет», за яким шлейф важких злочинів. Спочатку він внаглу нав’язав нашому керівництву «охоронні послуги» своєї фірми. Бритоголові молодики спортивної статури на території підприємства поводяться зухвало, дозволяють собі принижувати людей, руйнують заводське майно… Таке враження, що вони тут «смотрящі», а не охоронники. Але це ще не найгірше.

Після виборів народний депутат дещо витратився і тепер вирішив поповнити свої запаси за рахунок нашого підприємства. Вимагає, щоб ми щомісяця скидали на його «благодійний фонд» певну суму коштів. А усі гроші або у виробництві, або захищені статтями. Звідки брати? Та й для чого? Заради депутатської «криші»?.. Звичайно, власники заводу не погодилися на такі вимоги. Тепер горе-нардеп обіцяє писати на наше підприємство скарги в усі можливі інстанції не лише у Вінницькій області, але у Києві. Погрожує, що завод зацькують перевірками. У своєму колі таких же бандитів він погрожує нас знищити — довести до банкрутства і загнати в борги. І він може це зробити, враховуючи його теперішні зв’язки і досвід рейдерських захоплень підприємств.

Ми готові захисти наше під­приємс­тво, бо це наші робочі місця, це добробут нашого міста, громади, бо це наше майбутнє. Не дозволимо бандиту з великої дороги пустити нас світами! Будемо захищатися у будь-який спосіб! Як доведеться, то й з вилами!»

Каріна МАЄВСЬКА