22 квітня детективи НАБУ за процесуального керівництва САП повідомили одному з колишніх керівників Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігорю Алексєєву про завершення досудового розслідування за фактом пропозиції ним голові ОДА 4,7 млн грн неправомірної вигоди за вирішення питання про зміну бюджетних видатків.

За даними слідства, посадовець в обмін на гроші планував вирішити з керівником ОДА питання про погашення заборгованості коштом місцевого бюджету перед трьома приватними компаніями, які раніше поставили медичне обладнання на 47 млн грн одному з комунальних медичних закладів у Вінницькій області. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 3 ст. 369 КК України.

Нагадаємо, 8 жовтня детекти- ви НАБУ спільно з СБУ затримали начальника Служби автомобільних доріг Вінницької області, який для вирішення питання щодо зміни бюджетних витрат за 4,2 млн грн намагався підкупити голову Вінницької обласної державної адміністрації Сергія Борзова. Начальника облавтодору затримали «на гарячому» відразу після передачі ним першої частини хабаря (200 тис. гривень). Справу кваліфікували за ч. 3 ст. 369 КК України. Сам підозрюваний за весь цей час жодного разу не прокоментував своє затримання. А слідство цієї справи кілька разів подовжували за клопотання слідчого…

За даними «Укравтодору», Ігор Алексєєв працював начальником обласної служби протягом 2014-2016 р.р., потім, отримавши три догани за невиконання службових обов’язків, був звільнений з посади, однак у 2019-му був поновлений на посаді за рішенням Верховного Суду України, після чого отримав ще дві догани.

Вікторія СНІГУР