Про цю трамвайну аварію вдалося дізнатися лише зі старих газет. У той час це була катастрофа, яку широко і детально висвітлювали.

«8 травня 1938 року о 4 годині дня у Вінниці сталася трамвайна аварія. Вагон №13, який ішов у напрямку вокзалу, не доїжджаючи мосту, зіскочив з рельсів і, поламавши перила мосту, впав у воду. Пасажирам було надано негайну допомогу. Є жертви, загинуло двоє людей.

30 травня обласна прокуратура закінчила розслідування цієї справи. В слідстві брала участь комісія з інженерів-спеціалістів.

Слідство встановило, що ремонт вагонів проводився явно злочинно. Перед випуском в рейс вони не проходили огляд і під виглядом відремонтованих у рейс випускалися поламані. Тому під час руху виходили з ладу мотори, гальма та електрообладнання.

Та й водії виходили на лінію без підготовки та медичних оглядів. Більшість вагоноводів не мали права керувати вагонами.

Так ось, вагоновод С. Остапчук, який зазнав аварії, при спуску з гори розвинув недозволену швидкість і несвоєчасно та неправильно загальмував, що й призвело до катастрофи.

До відповідальності притягнуто директора трамвайного депо, старшого майстра і вагоновода.

Судове засідання відбувалося протягом трьох днів вже на початку червня в клубі взуттєвої фабрики», — писали газети протягом місяця після того, що сталося.

Минув час, вінницькі трамваї оновилися до невпізнання, але аварії все ж трапляються. Щоправда, не такого масштабу

Ілона ВАЛЬТЕР