Жителі 4-го провулку Богдана Хмельницького міста Гайсин у відчаї та звернулись за допомогою до наших журналістів. За словами людей, їхня дорога у дощову погоду перетворюється на місиво. А у суху — нагадує по­лігон після артобстрілів.

«Вже багато років наш провулок перебуває у незадовільному стані. Дорожнє покриття відсутнє, навесні паводки через відсутню систему водовідведення. Взимку через ожеледицю і влітку під час дощів ускладнюється або взагалі стає неможливим проїзд автотранспортних засобів та рух пішоходів, — каже місцевий житель та депутат районної ради Олександр Лізавенко. — Жахлива ситуація із каналізаційними стоками. Вони проходять, починаючи від вулиці Ярової, а біля консервного комбінату набирають обертів, ос­кільки додаються викиди від багатоповерхівки. На нашому провулку живе тато загиблого воїна АТО Петро Менюк. До нього навіть не може заїхати автомобіль вивантажити дрова. Дітям важко добиратись у садочки та школи, ми наче відрізані від світу!»

Нещодавно на цій вулиці поховали 32-річну Юлію Паустовську. Жителі Гайсина кажуть — молода жінка померла, бо «швидка допомога» з апаратурою не змогла доїхати до її будинку.

– У дочки сильно боліла голова, піднялась температура, вона навіть їсти не хотіла. Я викликала «швидку допомогу», лікарі добирались півтори години. Щоправда, через те, що дорога аварійна, машину поставили за 100 метрів, бо далі не могли приїхати, – каже мама покійної Наталя Паустовська. — А вже на місці медики заявили, що це коронавірус. Треба їхати у лікарню. Ми одягнули дочку, вийшли на вулицю, а пройти неможливо. Не дорога, а яр, і вода тече. Потрібно було трохи спуститись, а тоді ми вирішили нести на руках. Та Юлії стало зле, і вона втратила свідо­мість. Медики під хвірт­кою рятували дочку без обладнання, десь півгодини боролись за неї, але вона померла. Впевнена — її можна було врятувати. Адже у «швидкій» була вся потрібна апаратура, просто до неї не було як добратись… Хочу, щоб смерть моєї дочки не була марною і щоб більше такі випадки не повторювались!

У Гайсинській міській раді про ситуацію знають. Кажуть — робитимуть все для її вирішення, хоч і є проблеми з фінансами.

«Приведення 4-го провулку Б. Хмельницького до нормального стану потребує влаштування зливового колектора та створення асфальтобетонного покриття проїжджої частини, — повідомили у відділі містобудування, архітектури, ЖКГ, благоустрою та інфраструктури Гайсинської міської ради. — У бюджеті 2021 року міської ради необхідні кошти на виконання згаданих робіт відсутні. Але будемо сподіватись, що наступного року вдасться таки виконати ці роботи».

Віталіна Володимирова