Вже оголошено тендер. “Укравтодор” оголосив тендер на будівництво прикордонного мосту в Ямполі – він дозволить скоротити час поїздки за маршрутом Київ – Кишинів.

Про це повідомляє прес-служба відомства:

“Реалізовуємо домовленості між президентом України Володимиром Зеленським та президентом Республіки Молдова Майєю Санду.

Аби транспортний зв’язок між обома сусідніми країнами був кращим, плануємо звести мостовий перехід через річку Дністер у Вінницькій області на державному кордоні. Міст буде збудовано в околицях прикордонних населених пунктів Ямпіль і Косеуць”, – йдеться у повідомленні.
Будівництво мосту у Ямполі – частина Транспортної стратегії України до 2030 року. Він дозволить скоротити час поїздки за маршрутом Київ – Кишинів”, – заявили в “Укравтодорі”.

“Наразі сполучення між двома європейськими країнами в регіоні забезпечується паромною переправою. Однак вона давно не відповідає вимогам часу і реальним потребам жителів держав.

Будівництво мосту – стратегічний пріоритет. Паралельно з цим оновлюємо 137,5 км маршруту – йдеться про найбільш проблемні для проїзду ділянки.

Тобто вже до кінця року шлях до кордону буде комфортним для проїзду”, – сказав голова “Укравтодору” Олександр Кубраков.
Вже у червні стане відомо, хто будуватиме цей міст.

Крім того, через Вінниччину має пройти міжнародний автобан, який має з’єднати Київ і Кишинів через Ямпіль та Сороки. Для вінничан, особливо із Ямпільського і прилеглих до нього районів це особлива новина. Тому що вони цього очікуваного проекту чекають вже десятки років.

Андрій Власенко