Попри спрямованість українських шкіл на національно-патріотичне виховання, російську агресію і мовний закон, педагогиня Бушуєва Лариса В’ячеславівна разом із учнями створила відеопрезентацію ”Ніхто не забутий”. Половина відео, яке викладене в Ютубі та поширене в Фейсбуці, містить пісню російською мовою. Про це повідомили у спільноті «Мова на часі».

– На зауваження людей, чому для відео не знайшли українськомовної пісні, пані Лариса заявила, що для неї важливий зміст пісні, у кожного своє поняття патріотизму і не треба нічого нав’язувати, не подобається – то робіть своє українськомовне.

”Для мене важливий зміст пісні, а Ви зробіть такий проект під українську. Я Вам лише подякую. …У кожного своє поняття патріотизму. І не треба нав’язувати всім саме своє бачення.” – сказала педагогиня.

Дещо згодом пані Лариса в коментарях у Фейсбуці наголосила, що проєкт мав на меті вшанувати загиблих захисників вітчизни та земляків у II Світовій війні, утім знову почала захищати російську мову.

”До вашого відома пісня “Ты помни!” написана українськими авторами і заспівала її українка!

Наша проблема не в мовах, а в тих людях, які використовують їх як засіб пересварити між собою українців і попіаритися патріотом. Можна бути патріотом України і говорячи англійською, а можна “бити себе в груди” українською мовою, а насправді бути далеким від патріотизму.

”Мені пісня сподобалась і я її обрала (причому навіть не звернувши увагу, що вона може спричинити такий супротив), бо це мій проєкт. А кому не подобається, зробіть свій і співайте хоч старослав’янською, я й слова не напишу” – зауважила пані Лариса.

Повідомляємо, що небайдужі тиврівці вже звернулися до мовного та освітнього уповноважених зі скаргою на дії вчительки, а ми за потреби будемо їм сприяти.

Віра Малафей