Відповідне повідомлення підписала сьогодні генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

В Офісі генпрокурора інформацію підтвердили, що мова йде саме про кума Володимира Путіна Віктора Медведчука та його соратника Тараса Козака, щодо яких нещодавно українська влада запровадила санкції.

“За результатами вивчення зібраних матеріалів справи я дійшла висновку про необхідність взяти на себе відповідальність повідомити цим “парламентарям” про підозру. Вважаю, що слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу зі свідків на підозрюваних”, – заявила Венедіктова.

За її словами, двох нардепів підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму. «Утім, наразі масце перебування М. (Медведчука) не встановлено, тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою”, – повідомила генпрокурор.

Зараз у будинку Медведчука під Києвом по вулиці Монтажників проводяться обшуки. ( В основному будинку у Пущі Водиці зараз триває ремонт)

О 18.00 СБУ обіцяє повідомити подробиці на спеціальному брифінгу.

Варто нагадати, що взимку Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції спершу проти депутата від ОПЗЖ Тараса Козака, а потім щодо Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Санкції мотивували тим, що ці люди начебто стояли за фінансування тероризму. В ОПЗЖ це рішення назвали “актом політичних репресій”, а пізніше Медведчук переконував, що всі звинувачення щодо нього необґрунтовані.

Ілона ВАЛЬТЕР