На 25 гектарах землі по Немирівському шосе в Індустріальному парку Вінниці планується до кінця 2022-го року збудувати 42 тисячі квадратних метрів виробничих площ. Тут буде мінімум 1 тисяча робочих місць. На початок будівництва заводу Head у Вінниці завітали почесні гості – мер Вінниці, голова Вінницької ОДА і обласної ради.

– Ми підписали із Head меморандум про наміри ще у 2018 році та виконали всі свої зобов’язання перед інвестором і вклали в Індустріальний парк 72 мільйони коштів із бюджету міста!, – зазначив Сергій Моргунов. – Head обрав Вінницю, як справді комфортне, відкрите і без ознак корупції у владі для свого грандіозного проекту і ми вдячні за цей вибір. На жаль, початок будівництва було перенесено на рік через обставини, які від нас не залежали. Сьогодні будівництво нарешті стартувало… І це добрий знак для Вінниці та України. В добрий путь!

Інвестор проєкту Геральд Скробанек звернувся до вінничан і будівельників через Інтернет.

– Сподіваюсь на швидке відновлення бізнесу та ділової активності в Україні та Європі, бо через коронавірус ринок спортивних товарів упав на 50%. Нині є надія, що люди знову стануть на лижі, підуть в гори і повернуться до спорту. Ми підтвердили свої плани щодо проєкту у Вінниці та вітаємо всіх, хто нам допомагає! – сказав пан Скробанек.

А посол України в Австрії – уродженець Вінницької області із Жмеринського району назвав початок цього проєкту – доброю новиною для обох країн. І особливо для його рідної Вінниччини.

Роман Ковальський
Фото Олексія Бойко