Служба безпеки України заблокувала транснаціональний канал контрабандного переправлення наркотиків в Україну та Євросоюз, у зловмисників вилучено гуртові партії кокаїну загальною вартістю понад десять млн грн за цінами «чорного ринку».

За попередніми даними слідства, контрабандний трафік організували учасники між­народного злочинного угруповання. Через розгалужену мережу наркокур’єрів зловмисники перевозили кокаїн із однієї з держав Латинської Америки до України та Євросоюзу. Упродовж 2020-2021 років співробітники СБУ затримали основних активних учасників наркогрупи.

У міжнародному аеропорту «Бориспіль» затримано двох зловмисників на спробі контрабандного переправлення в Україну майже 1,5 кг кокаїну, який вони приховували в особистих речах.

У квітні спів­робітники Служби безпеки затримали наркокур’єра, який намагався перевезти через держкордон нашої країни понад один кг кокаїну у кишково-шлунковому тракті. На завершальному етапі спец­операції проведено 16 обшуків за місцями перебування учасників угруповання у Києві, а також у Київській та Вінницькій областях.

Вінницькому наркокур’єру загрожує серйозне покарання

Під час слідчих дій правоохоронці виявили наркотичні засоби та психотропні речовини; обладнання для виготовлення брекетів з наркотиків; гроші, одержані злочинним шляхом; чорнові записи та інші докази протиправної діяльності.

Через викриття і затримання «кур’єрів» спів­робітники СБУ задокументували причетність ліде­рів злочинного угруповання до міжнародного наркобізнесу.

У минулих номе­рах ми повідомляли, що із Данії до України, за сприяння Інтерполу, повернули організатора наркогрупи, яка збувала амфетамін в особливо великих розмірах на території Вінницької і Житомирської областей. Але 50-річний організатор наркотра­фіка від відповідальності втік, скориставшись паспортом брата, на якого він дуже схожий. Зараз організатор наркотрафіка перебуває в СІЗО. Туди направили і нового затриманого у Вінниці наркокур’єра. За це світить сер­йозна стаття — 7-12 років…

Віталіна Володимирова