А ексзек витер руки українським прапором. Громада повстала.

У Тиврові вандали їздили мотоциклами Меморіалом слави, що у центрі селища, та витирали брудні руки державним прапором України. Про це нашому журналісту повідомили активісти громад­ського об’єднання «Тиверці».

– На Великдень на Меморіалі, який збудували 1978 року, були гулянки. Бо, за свідченням односельчан, вони чули крики. А невдовзі побачили, що клумбами пересувались транспортним засобом. Це повідомлення передали голові. Секретарем на сторінці територіальної громади опубліковане фото, що вандали їхали по плитах. Наша громадська ор­ганізація помітила ще й брудний прапор. Вона про це написала. Через добу туди пішла я, нічого не змінилось. Стяг так і висів брудним, клумби так само неприбрані. Були пляшки, сліди крові. А там колись було кладовище, могили. У той час, коли частина громади передає на передову нашим захисникам великодні подарунки, інші в центрі Тиврова обтирають руки об державний прапор України та їздять мотоциклами по Меморіалу слави, — наголосила Інна Суверток.

— Наруга над державними символами — це злочин, передбачений статтею 338 КК України. Наслідки цього злочину можна побачити і сьогодні, хоча минуло вже кілька днів. У влади, певно, вихідний, щоб дати розпорядження прибрати Меморіал. Всі охочі можуть це побачити на власні очі. На кожному кроці камери не встановиш, але у певних місцях вони од­нозначно по­­трібні. По­ліція хуліганів не спинить, бо патрулювання вулиць не проводиться. А от відеодоказ і, як результат, штраф за правопорушення декого точно зупинить.

Як повідомили у поліції, правоохоронці вже встановили особу зловмисника – ним виявився раніше судимий мешканець села Пилява Він­ницького району. Наразі слідство з’ясовує усі обставини правопорушення. Міс­цеві вимагають у слідства встановити всіх фігурантів цього злочину і свідків, які спокійно за цим вандалізмом спостерігали.

Віталіна Володимирова