Адже важко уявити, що хлопчик, який впав на глибину близько 20 метрів у 100-метровий гранітний кар’єр, залишився живим.

Рятували його гуртом «надзвичайники», правоохоронці, медики та друзі. Спецоперація із порятунку була надважка. Бо самі рятівники щомиті ризикували впасти на глибину у кількадесят метрів.

Того квітневого дня ніщо не віщувало біди. Компанія хлопців гуляла неподалік гранітного кар’єру. Один був із собакою, вона підбігла до самого краю провалля. Товариш власника тварини — це й був Богдан — вирішив відвести пса від небезпечного місця та взяв його за нашийник, але зненацька сам впав донизу. У тому польоті підліток кілька разів зачепився тілом об схили, кущі та каміння. Це пригальмувало його падіння та, по суті, врятувало Богдана. Він впав на невеликий схил на глибині десь у 20 метрів та лишився лежати нерухомо. На щастя, не розбився на смерть. Саме друзі викликали «швидку» і не залишали хлопця самого до приїзду медиків. Батько хлопчика був у Вінниці на роботі, а мати з запаленням легень у Тиврівській лікарні.

Хлопчик дивом залишився живим

– Витягувати травмованого Богдана було непростим завданням. Медики надали рятувальникам свої ноші та спеціальний жилет, за допомогою цього можна було безпечно підняти школяра. З обладнанням за допомогою рятувальних мотузок бійці чергового караулу повільно спустились до бідолахи, – розпові­дають земляки.

– Хлоп­чик був у сві­домості. Всі гуртом потягнули ноші із хлопчиком нагору. Робили це дуже акуратно та повільно, щоб не розхитати. Уся спецоперація тривала близько півтори години. Нагорі підлітка відразу передали медикам. Богданко під час порятунку мужньо терпів біль. Не кричав, не плакав, не влаштовував істерики. І зараз поводиться по-чоловічому. Богданчика вже перевели з реанімації до травматоло­гічного відділення.

У дитини діагностували переломи кісток, численні забійні рани тощо. Але жити буде — це головне! Нині родина потребує фінансової допомоги, бо невідомо, у скільки грошей обійдеться операція, а після — і реабілітація дитини.

Віталіна Володимирова

Реквізити для допомоги дитині: 4149510063953915 Raif­feisenBankAval, 5168742713622151 ПриватБанк, Маруневич Наталія (мати підлітка)