Їх визначали за рівнем впливу на владу. Серед названих очільником Ради Нацбезпеки крупних бізнесменів до списку олігархів увійшли Рінат Ахметов, Ігор Коломойський, Віктор Пінчук, Вадим Новинський, Петро Порошенко, Геннадій Боголюбов, подружжя Герегів, Костянтин Жеваго, Дмитро Фірташ, Віктор Медведчук.

Олексій Данілов
Костянтин Жеваго

Олексій Данілов зазначив, що держава має демонтувати олігархічну економіку і ліквідувати «5-ту колону» Останнє вже, ніби почалось, а як же бути з першим. Адже усіх вітчизняних олігархів в обличчя вже багато років в державі знають всі. І ті ж самі, виходить, олігархи не раз очолювали нашу державу, чи займали в ній високі пости. І вже не раз влада в Києві намагалася, чи робила вигляд, змести олігархічну систему економіки.

А вона досі процвітає і має конкретний вплив на державу через своїх міністрів, депутатів та керівників силових структур. Не відомо, як же РНБО їх демонтує. Навряд чи хтось допустить фізичне знищення. Швидше за все, дочекаються, щоб визначені друзі Оушена, як пан Козак,тихенько злиняли за кордон і звідти, як Фірташ керували своїми облгазами, центроенергами та іншими цінними активами, які за копійки забрали у тієї ж держави.

Тараc Козак

Тим більше, що серед названих олігархів є цілком реальні конкуренти нині діючим очільникам держави. Отже, олігархи у нас, на тридцятому році Незалежності, вже офіційно ніби є, але що з ними робити, з»ясується, мабуть, в кращому випадку ще через 30 років.

Анатолій Жучинський