7 травня в ефірі ток-шоу “Свобода слова” з Савіком Шустером Гордон заявив, що в 2014 році “керівництво України здійснило злочинну угоду з керівництвом Росії і віддало наказ українській армії залишити Маріуполь… Порошенко з Путіним домовились, я вважаю, про те, щоб Маріуполь здати. Армії дали наказ вийти з Маріуполя”.

І ось стало відомо, що експрезидент України Петро Порошенко та нардеп-мажоритарник багатьох скликань від Вінниччини вирішив судитися із журналістом Дмитром Гордоном через ці звинувачення. Про це заявили на брифінгу для журналістів його адвокати Іллі Новіков і Ігор Головань.

Ілля Новіков захищав Надію Савченко, коли вона перебувала в російській тюрмі.

Росіянин у цей час вивчив українську мову і, як бачимо, став працювати і далі з українськими клієнтами.

Ось що заявив адвокат:

– 7 травня в ефірі ток-шоу “Свобода слова” відомий журналіст Дмитро Гордон випустив на свободу деякі слова, які мають мати наслідок. Конкретно він заявив і зробив це у формі твердження, що п’ятий президент України Порошенко вступив у злочинну змову з Путіним і наказав в рамках цієї злочинної змови українській армії залишити Маріуполь. Ми анонсуємо, що в найближчі дні буде подано позов від імені Петра Порошенка до Гордона з вимогою визнати недостовірними свої твердження. У Дмитра Гордона буде можливість висловитися з цього приводу, якщо він вважає, що це таки думка, а не твердження… у нього буде можливість дати пояснення у форматі формалізованої судової процедури.

Як відомо, Маріуполь невдовзі ЗСУ відвоювали. Але він піддавався обстрілам і там були численні жертви. Небезпека захоплення цієї території України існує і досі. Тому що саме там пролягає сухопутний коридор доступу Росії до Криму.

До речі, саме у Вінниці, але не на фабриці «Рошен», а «Вінницькій цукерці» Дмитро Гордон замовив власні цукерки – “Пташине молоко” від Гордона”.

Ця фабрика, яка існувала ще з часів СРСР, у Вінниці і виготовляла найпопулярнішу в країні «Стрілу», «Курочку рябу» та «Пташине молоко», володіла ексклюзивними рецептами цієї продукції. Далі фабрика перейшла у приватну власність. І стала частиною бізнесімперії Петра Порошенка. Але частина співробітників відновила старе виробництво і зараз працює окремо.

Та судовий позов від короля шоколаду, схоже, буде з гірким присмаком для журналіста, який кинув, скажемо так, дуже серйозну «пред‘яву» експрезиденту України. Що буде далі – чи заявить Дмитро, що це є лише його думка та припущення (тоді він позбавляється відповідальності), чи, навпаки, наполягатиме та, опираючись на відомі йому факти, доводитиме, що так і було – побачимо разом.

Тетяна Квасюк