А те, що шахрайки, особливо роми, володіють гіпнозом – то далі жертва вже сама віддає і гроші і прикраси.

Далі лише про одну із таких справ.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, судитимуть за шахрайство «ворожку».

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно вінничанки, яка обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, тобто заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві), та аналогічних дій вчинених повторно.

Слідством установлено, що обвинувачена ошукала вінничанок, які йшли вулицями міста на роботу. 23-річна жінка, реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на незаконне заволодіння чужим майном шляхом обману, переконала потерпілих у тому, що якщо вона не проведе необхідні обряди ворожіння, хтось із родичів останніх постраждає. Жінки, введені в оману, будучи збиті спантелику, не встигли й отямитись і зрозуміти, що відбувається, як позбулися золотих прикрас, а від ворожки й сліду не залишилося.

У разі доведення винуватості в судовому порядку, обвинуваченій загрожує покарання у виді штрафу від 3 до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51000 до 68000 гривень), або виправні роботи на строк від 1 до 2 років, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3 років.

Як бачите, пропонувала допомогу за винагороду іншим, а себе и врятувати не змогла.

Як, наприклад, екстрасенс В. Мессинг, який зумів загіпнотизували усіх поліцейських, коли його арештували фашисти, і спокійно вийшов із в’язниці та зник…

Андрій Власенко