У Бершадській територіальній громаді відбулося відкриття відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги КНП «Бершадської окружної лікарні інтенсивного лікування».

Крім населення Бершадської громади, КНП «Бершадська ОЛІЛ» обслуговує також пацієнтів з Джулинської сільської ОТГ, Чечельницької, Теплицької селищних ТГ та частково Тростянецької селищної ОТГ з мозковими інсультами.

Проєкт реалізувався у межах «Великого будівництва EMERGENCY 2020» за рахунок коштів державного бюджету. Для співфінансування реконструкції будівлі поліклініки та швидкої допомоги під відділення невідкладної медичної допомоги КНП «Бершадська ОЛІЛ» в 2020 році було виділено з районного бюджету 1,5 млн грн, в 2021 році за рахунок вільного залишку бюджетних коштів районного бюджету станом на 01.01.2021 направлено 4,2 млн грн.
У 2021 році передбачені асигнування з місцевого бюджету для фінансування ОЛІЛ – 3,5 млн грн на енергоносії.


Нове відділення  розраховане на тих, хто потребує невідкладної медичної допомоги хворим і відповідає усім вимогам часу: зручний під’їзд для автомобілів швидкої допомоги, оснащене новітньою системою вентиляції із шестиступеневою очисткою повітря, кабінети для рентген-обстежень, комп’ютерної томографії, ультразвукової діагностики, фіброгастроскопії, є операційна та передопераційна кімнати, відокремлена приймальня для хворих з підозрою на інфекційні захворювання, стерилізаційна та лабораторія, комфортна кімната для санітарної обробки хворих.

Людмила Поліщук