Троє військовослужбовців самотужки дісталися суходолу, четвертого — нашого земляка — шукали… Але знайшли мертвим. Дії майора ДПСУ Костянтина Коняєва, який загинув в озері Тудорове на Одещині, допомогли врятуватися трьом іншим військовим, що перебували на патрульному катері…

— Прикордонники напередодні проходили на човні річкою Турунчук перед тим, як зайти в озеро, в якому і перекинулося судно. Патрулювання на водному кордоні з Молдовою почалося, коли погода була ще сприятлива, але коли човен вийшов на озеро, значно посилився вітер. Раптом хвиля вдарила в бокову частину човна та перекинула його. Усі четверо військових опинилися у воді. Після цього Костянтин Коняєв продовжив координувати дії наряду, що дозволило військовослужбовцям вибратися на берег. Троє з них дісталися до суходолу, одного він фактично витягнув на собі. А ось сам не зміг врятуватись. Усі врятовані переохолодилися, один отримав травму ніг. На гелікоптері постраждалих доправили до Одеси, а потім «швидкою» — до прикордонного госпіталю. Їм надається кваліфікована медична допомога, — розповів перший заступник Білгород-Дністровського прикордонного загону Євген Бабич.

Невдовзі стало відомо, що зниклий прикордонник Костянтин Коняєв родом із Вінниці, він офіцер прикордонної служби. До пізньої ночі 5 травня тривали його пошуки. Вранці 6 травня операція поновилася. Прикордонникам допомагали міс­цеві рибалки, водна поліція та надзвичайники. Зрештою, тіло загиблого Костянтина Коняєва знайшли неподалік від місця, де перекинувся патрульний човен… Правоохоронці розпочали досудове розслідування за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України.

Майор Костянтин Коняєв обіймав посаду заступника начальника відділу прикордонної служби «Маяки» з персоналу Білгород-Дністровського прикордонного загону. Йому було 32 роки, майже половину життя чоловік працював у ДПСУ. Закінчив Національну академію Держприкордонслужби, проходив службу на різних посадах в органах охорони кордону Азово-Чорноморського та Південного регіональних управлінь. Був одружений. У нього залишилося двоє синів. Дружина Костянтина теж прикордонниця.

Віталіна Трудько