Всіх працівників дійсно евакуювали. Але це відбулось в рамках антитерористичних навчань. Їх проводить СБУ у Вінницькій області 13-15 травня, – повідомили нам. Всього буде проведено в рамках цих навчань евакуацію 12 об’єктів у м. Вінниці. Крім того, буде задіяна авіація. Низькі кружляння над головами вінничан гвинтокрилів – це теж епізоди тієї самої операції.

Навчання в рамках антитерористичної операції пройдуть і 15 травня. Тому СБУ просить із розумінням поставитись до подій.

Крім того, закликають усіх жителів області проявляти подвійну пильність, тому що не виключені провокації.

Такі антитерористичні навчання вже пройшли в інших областях України. Вони планові, але масштабніші, бо очевидно, що ми перебуваємо в стані війни із Росією. І, як зазначив президент Зеленський, окупант, не зважаючи на обіцянки, не відвів повністю війська від кордонів України. І одна із форм ведення цієї гібридної війни проти України якраз полягає в засиланні на територію України диверсійних груп та здійснення ними терористичних актів.

Як, наприклад, вибухи складів у Калинівці. За останніми даними міжнародних розслідувачів, підрив боєприпасів на військових складах у військовій частині, яка знаходиться біля Сальника, це масштабний план спільної операції в Україні та за кордоном диверсійних груп окупанта. Крім того, як показують факти, останнім часом активізувалась так звана «п’ята колона», яку формують в Україні проросійські сили та лідери всім відомих партій.

Тому Україна та її народ мають бути готовими до відсічі. Як і наші силовики, військові та спецслужби.

Тетяна Квасюк
Фото Сергія Хіміча