На клумбах, розташованих уздовж центральних алей парку, висадили білі, жовті та рожеві голландські тюльпани. У МКП «Вінницязеленбуд» повідомили, що квіти висаджені восени 2019 року і вперше зацвіли минулої весни. Але через пандемію коронавірусу їх мало хто бачив. А цієї весни вінничани  переповідають один одному про цю красу і до центрального парку ім. Миколи Леонтовича ходять цілими сім’ями. Можете піти на вихідні і Ви. Краса – неймовірна. Про це свідчать фото наших кореспондентів. Подивіться.

Ось, що повідомив “33-му” в.о. директора департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Юрій Семенюк повідомив, де ще у Вінниці висаджені квіти:

– Тюльпани 2021 року не купували – цього року працівники КП «Вінницязеленбуд» спробували вирощувати власні, розділивши минулорічні на сорти. Для вертикального озеленення міста квіти купувались через тендер. Ми традиційно прикрасимо вул. Соборну, центральний міст, вул. Пирогова, проспект Юності. Також придбані квіти на озеленення центральних вулиць міста та ЦПКіВ: це бегонія в парк, петунія на площу Героїв майдану і площу Героїв Чорнобиля, прикрашатимемо квітами Будинок офіцерів, площу Шевченка, сквер Пирогова та інші вулиці. З даної закупки велика кількість ампельних квітів висадиться у декоративні кашпо, які виставимо на вул. Замостянській, перехресті вулиць Гоголя та Пирогова, Сабарівському колі, навпроти ринку “Урожай”, біля центрального мосту.

Людмила Поліщук
Фото Сергія Хіміча