Три роки тому переможцями конкурсу «33-го каналу» «Схожі, як краплі води» стали брати-близнюки Станіслав та Владислав Следі із Могилева-Подільського.

Тоді вони познайомились із двійнятами-дівчатами, які також брали участь у конкурсі та прикрасили фінал конкурсу піснями. Наш кореспондент розшукала хлопців і поспілкувалась про те, як склались їхні долі.

– Ми з братом завжди захоплювались футболом. Спочатку просто грали, тоді отримали відповідні знання і стали боковими арбітрами — це судді, які пересуваються по флангах з прапорцями. Із 2018 року їздили разом з місцевими прикордонниками та судили їхні матчі. Вони часто розповідали, як служать, як люблять військову справу і пишаються тим, що захищають нашу Україну. На той час ми ще працювали у кондитерському домі, після чого вирушили на заробітки у Польщу — вижили та відвантажували рибу на заводі. А після повернення роботу було знайти важко. І ми з братом вирішили — а чому б не спробувати себе у прикордонниках? Зараз ми проходимо строкову службу в Чернігівській області, село Миколаївка.

Плануємо підписувати контракт на три роки та переводитись у рідний Могилів-По­дільський. Таким чином станемо першими професійними війсь­ковими у нашій родині, — розпо­відає Станіслав Следь. — На службі братів не розлучають, особливо близнюків. Не можна, щоб вони служили в різних підрозділах, від­діленнях, повинні завжди бути разом. Але у наряди тільки нарізно, бо родичі не мають права підпорядковуватись один одному. Бувають випадки, що нас плутають, але тільки сержанти, старші прапорщики та лейтенанти. А от хлоп­ці, з якими служимо, вже навчились розрізняти по обличчю. Влад має більші що­ки, — жартує Ста­ніс­лав. — Звісно, набагато легше мо­рально, коли поряд твоя рідна кровинка. Ми з братом нерозлучні і найкращі друзі.

Батьки від­разу підтримали рішення синів стати військовими і дуже ними пишаються. І впевнені, що Влад та Станіслав будуть гордістю країни. До слова, з дівчатами-двійнятами, з якими хлопці познайомились на конкурсі двійнят та трійнят «33-го», то вони підтримують дружні стосунки. А щодо особистого, то Стаса вдома чекає кохана, серце Влада вільне.

Віталіна Трудько