День ангела сьогодні святкують: Борис, Гліб, Давид, Еспер, Зоя, Киріак, Опанас, Роман, Феодул. 

Цього дня народилися:

1845 — Ілля Мечников, український та французький науковець, один з основоположників порівняльної патології, еволюційної ембріології, імунології і мікробіології. Лауреат Нобелівської премії у галузі фізіології та медицини.

1848 — Віктор Васнецов, російський художник (“Три богатирі”, “Альонушка”)

1857 — Чайковський Андрій Якович, український письменник, громадський діяч, доктор права, адвокат.

1859 — П’єр Кюрі, французький фізик, відкрив радіоактивність, Нобелівський лауреат

1873 — Павло Скоропадський, український державний, політичний і громадський діяч, військовик, Гетьман Української Держави. З кінця 1918 р. – на еміграції у Швейцарії та Німеччині, де й далі очолював гетьманський рух, навколо якого групувалися різні консервативно-монархічні течії, політичні і громадські діячі

1891 — Булгаков Михайло Опанасович, письменник, драматург, лібретист, ліка 1935 — Радна Сахалтуєв, український художник і кінорежисер-мультиплікатор (“Легенда про полум’яне серце”, “Чарівник Ох” і “Каїнові сльози”)

1937 — Мадлен Олбрайт, американський державний діяч, держсекретар США в адміністрації президента Білла Клінтона (перша жінка на цій посаді)

1938 — Мірей Дарк, французька акторка, дружина Алена Делона (“Високий блондин у чорному черевику”, “Повернення високого блондина”)

1956 — Мірек Тополанек, прем’єр-міністр Чехії (2006-09)

1972 — Володимир Козюк, український художник, фотограф, колекціонер, краєзнавець, меценат. 

Тетяна Кондратьєва