За процесуального керівництва прокурорів Барського відділу Жмеринської окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно трьох жителів Барської територіальної громади, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев у лісах, що заподіяла істотної шкоди, вчиненої за попередньою змовою групою осіб). Крім того, один із чоловіків обвинувачується у незаконному придбанні, виготовленні, зберіганні та перевезенні особливо небезпечних наркотичних засобів з метою збуту (ч. 2 ст. 307 КК України) та у зберіганні, придбанні бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Слідством установлено, що впродовж березня – квітня цього року чоловіки, не маючи передбаченого законом спеціального дозволу на проведення порубки лісу, у лісовому масиві на території Барської громади зрізали 14 дерев породи акація. Своїми діями обвинувачені завдали шкоди державі на суму понад 65 тис. грн.

Окрім того, під час слідчих дій було встановлено, що один зі спільників у вантажному відсіку автомобіля з іноземною реєстрацією незаконно зберігав особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс та оборонну осколкову ручну гранату Ф-1.

У разі доведення винуватості чоловіків у судовому порядку у незаконній порубці, їм загрожує покарання у виді позбавлення волі до 5 років. Громадянину, який, крім того обвинувачується у незаконному зберіганні боєприпасу та наркотику, – до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури