– Соцмережами ширяться фото, на яких поруч зі стіною Вінницької школи №21 лежать бетонні плити та штукатурка з даху, а територія навколо огороджена смугастою стрічкою. Користувачі  стверджують, що з будівлі  падають шматки даху, і навіть звернулись до місцевих депутатів за допомогою.

-До мене як до депутата ВМР звернулися батьки школи  № 21 про допомогу, бо покрівля актової зали в школі вкрай аварійна! Звернулась до директора департаменту комунального господарства Романа Фурмана, і вже через 20 хвилин фахівці та спеціалісти були біля школи. Зафіксували та склали акт аварійного стану покрівлі. Директор школи Андрій Сергійович вже давно чекає на ремонт, це ж одна із найперших шкіл на Вишеньці. Фахівці пообіцяли вирішити проблему якомога скоріше, адже це стосується безпеки наших дітей! А ми знаємо – чужих дітей не буває! – повідомила  депутатка міської ради Олена Гаврилова.

У  свою чергу, директорка департаменту освіти Вінницької  міськради Оксана Яценко заявила:  про аварійний стан даху її відомству було відомо вже давно, а «небезпечні» шматки даху не впали самі по собі, а були демонтовані комунальниками, щоб уникнути можливої біди.

«Два місяці тому до нас звернувся директор школи №21 про те, що в нього проблеми з дахом над актовою залою. Виїхав інженер з технагляду, подивився, зробив обстеження.  З’ясував, що дійсно панельні плити мають нахил, але він не критичний. Тобто не аварійний. Днями до мене ввечері зателефонував  знову директор школи  і прислав фотографії. Наступного ж дня інженер з технагляду прибув на місце, я порадила взяти ще будівельників. Вони подивились  – а плити підсунулись. Вони вважають, що не могли вони самостійно це зробити, ймовірно  хтось ходив по даху. Оскільки ситуація вже аварійна, знайшли маніпулятор. Хотіли зачепити за вушка плит, але школа побудована більше 40 років тому, тому  вони поіржавіли  і відірвались.  Тому мусили плити скидати.  І оті всі фото, опубліковані у соцмережі, – це після того, як департамент освіти зняв плити.  Машиною вже забрали їх, все прибрано.  Два роки тому ми зробили дах над центральним корпусом цієї школи.  Готується проєктно-кошторисна  документація для того, щоб зробити капітальний ремонт частини даху, звідки забрали ці плити.  Влітку дах над актовою залою поміняємо. Тому жодної паніки не має бути, і дуже шкода, що у соцмережах викладають фото і навіть не перевіряють інформацію, що ж відбулось. І працюємо ми не тому, що хтось виклав фото чи щось сталось. Все це було у планах, тож працюємо у правильному напрямку.

Записала
Віталіна Володимирова