Блискуче виступила збірна ветеранів Вінниці на міжнародному Кубку з пауерліфтингу у Хмельницкому. Всі сім наших силачів стали чемпіонами, а один навіть побив світовий рекорд! Подробицями із «33-м каналом» поділився один із переможців, 70-річний директор Центрального парку Юрій Приймак. Він став чемпіоном в абсолютному заліку, за що отримав престижний пояс.

-Чемпіона в абсолютному заліку визначають незалежно від вікової категорії ветеранів (це спортсмени віком від 42 років). Мені, окрім золотої медалі, вручили пояс за те, що на біцепс підняв рекордну на турнірі 65-кілограмову штангу, – розповів Юрій Приймак.

Інтернаціональний Кубок силачів був запланований як матчева зустріч пауерліфтерів із різних регіонів України і Білорусі. Пізніше приєдналася й збірна Молдови. Незважаючи на потужних конкурентів з Одеси, Кропивницького та інших міст, збірній нашого обласного центру вдалося виграти командний залік.

В особистому заліку, окрім Юрія Приймака (вікова група – до 70 років), чемпіонами також стали: колишній тренер боксера В’ячеслава Узєлкова Віталій Вдовкін (категорія 72 роки), Вадим і Олена Ліханови (подружжя виступало в групі до 53 років), Юрій Рамишкан (45 років), Костянтин Процищин (42 роки) і Олександр Іванов (44 роки).

-Олександр Іванов в Хмельницькому встановив новий світовий рекорд серед ветеранів. Зокрема, він виконав присідання із 260-кілограмовою штангою і виконав станову тягу ваги 290 кг. Такі високі результати Олександр, який тренується на базі «Колоса», показав вперше, – повідомив Юрій Приймак.

У подальших планах вінницьких пауерліфтерів-ветеранів – участь у світовому чемпіонаті. Він пройде 20 червня у Мінську (Білорусь). Підготовка до цього змагання вже розпочалася.

Фелікс ЖАНІН