Здавалось би, побутовий конфлікт на храмовій горі в Єрусалимі наелектризував на лише ізраїльсько-палестинські стосунки, а сколотив увесь світ. У відповідь на 3000 ракет Хамасу через територіальний конфлікт ізраїльська армія нанесла масований бомбовий удар по оборонних мережах супротивника. Є жертви з обох сторін. Але значно більше загиблих та руйнацій у палестинців.

Міжнародні організації закликають Ізраїль припинити обстріл Гази. Натомість прем’єр країни Нетаньяху запропонував чиновникам із цих організацій посидіти зі своїми дітьми під обстрілами ракет із Сектору Гази. Словом, конфлікт загострюється. Тим часом колишня вінничанка, яка нині мешкає в Ашдоді, Елла Пітковська, поділилась інформацією про ситуацію в місті і надіслала відео.

Одна з ракет, котру не зміг перехопити Залізний Купол, потрапила в житловий будинок. 8 людей поранено. Ще одна розірвалась на пляжі. Є ще четверо поранених. «Позавчера ночью. Дом напротив нашого. Сейчас, только что была сирена. Где то недалеко упала. Скорые едут. Мы в убежище…» Подібне відбувається і в Ашкелоні, де також багато переселенців із Вінниччини. І в багатьох інших ізраїльських містах.

На відео центральна вулиця Ашдода післі вибуху ракети із Гази.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10218519519250096&id=1558908792&sfnsn=mo

Василь Андрієнко