Легенду Вінниці – 50-річний готель «Південний Буг» біля фонтану Рошен – розбирають, як конструктор Ле-Го. Колись тут була найкраща у місті «жива музика», ресторан, комфортні номери та гості із всього Союзу! Нині тут працює висотний кран над будівлею колишнього ресторану та знімає із даху тонни асфальту… Вікон вже немає! Будівля самого готелю поки що без руху і живе власним життям. На фасаді досі назва «Південний Буг»… Але це ненадовго!

Що ж тут буде і коли? Сенсаційні подробиці стали відомі лише тепер…

Адже в 2019-му цей готель був виставлений на аукціон і «Південний Буг» отримав нового власника. Торги за об’єкт тоді відбулися 28 січня,  виграло зареєстроване у Хмельницькому ТОВ «АГРО ДЕЛЬТА ПЛЮС». За майновий комплекс «Південного Бугу» товариство запропонувало 34 130 245 гривень.

На жаль, через коронавірус та інші обставини новий власник лише через 2, 5 року розпочав реконструкцію легендарного об’єкту. І стало відомо, що тут буде мегасучасний «Богун-Сіті» із скла та бетону… Найвища вежа нового комплексу буде мати 24 поверхи із крутими апартаментами і видом на фонтан Рошен та всю Вінницю!

Тут буде 200 апартаментів площею від 31 до 42 кв. м.

Забудовники передбачають, що ця будівля стане найвищою у Вінниці. На перших поверхах будівлі планують розмістити магазини, ресторан, фітнес-центр та можливо дитячий садочок. Також обіцяють всі види сервісу для майбутніх власників апартаментів – охорона і прибирання. Також буде паркінг:

«Це нерухомість бізнес-класу, яку не пропонує жоден інший забудовник в регіоні» – зазначено на сайті забудовника.

Нагадаємо, що цілісний майновий комплекс готельного комплексу “Південний Буг” складається з двох частин, які з’єднані між собою переходом (холом). Основна частина – готель, друга частина – ресторан.

Готельний комплекс введений в експлуатацію у 1971 році. Технічний стан будівельних конструкцій будівлі – ІІІ (непридатний для нормальної експлуатації) та такий, що потребує проведення капітального ремонту з підсиленням конструкцій. Земельна ділянка площею 0,6563 га,

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ