13 травня у Бару “хлібом сіллю” усі небайдужі, мер та депутати зустрічали 40 бійців частини А0853 , які повернулися після виконання бойового завдання із зони операції об’єднаних сил. Там вони оберігали спокій українців вісім місяців. Під звуки “Козацького маршу” військові, що прибули на залізничний вокзал, вишикувались на пероні. На початку заходу звучав державний гімн України. Присутні не стримували сліз, а рідні та близькі не відпускали довго з обійм своїх найдорожчих воїнів… Присутні вшанували пам’ять тих, хто не повернувся з війни. У цій бригаді від початку війни була одна втрата – загинув від кулі Олександр Басюк з міста Бар.

– У складі зведеної понтонно-мостової  роти  у розпорядженні Командувача Об’єднаних сил ми виконували  завдання на Луганщині вісім місяців. Займались наведенням  переправи чи мостів  через річку, якщо  потрібно з одного берега на інший перемістити особовий склад. Звісно, обстріли були, але всі повернулись живі та неушкоджені, – повідомило нам керівництво бригади. – Без жодного порушення військової дисципліни. Зауважень та протоколів. Воїни відпрацювали на 100 %, щоби всім українцям жилось мирно та спокійно. Після урочистої частини зайнялись розвантаженням військової техніки. Далі йде здача майна та техніки, які обслуговували. А далі відпустки  і знову у стрій для виконання обов’язків.

Командир бригади звернувся зі словами вдячності за виконання бойової задачі так, як наказували, без втрат. Окремо він висловив подяку батькам, дідусям і бабусям, дружинам та коханим за те, що підготували справжніх чоловіків, які, не дивлячись ні на що, не дивлячись на відстані та певні негаразди, завдяки моральній підтримці найрідніших, захищали Україну.

Відповідно до наказу командира бригади, за успішне виконання завдань військовослужбовців, що приїхали із зони бойових дій, нагородили грамотами. Подяками та медалями. З радістю та сльозами на очах вітали та обіймали своїх рідних матері, дружини, дітлахи… І гучно лунали заклики: «Слава військовим ! Слава нашому славному місту Бар! Слава Україні!».

Вікторія Снігур