До Вінниці приїдуть хокеїсти на траві із Білорусі і Хорватії. Вони візьмуть участь у традиційному Кубку Поділля, який із 21 по 23 травня розіграють на стадіоні Центрального парку культури і відпочинку. Цього разу він має особливий статус, адже присвячений 40-річчю із Дня заснування вінницького «зеленого» хокею. До речі, на матчах вже дозволена присутність глядачів, вхід для яких – вільний.

Подробицями проведення змагання із «33-м каналом» поділився головний тренер національної збірної України і ХК «ОКС-ШВСМ-ЦОП» Павло Мазур.

– Збірна Вінниччини складена із гравців двох провідних команд нашого регіону – «ОКС-ШВСМ-ЦОП» і «ШВСМ-Олімпії». Наші суперники на турнірі – дуже серйозні і цікаві. Збірна Хорватії два роки тому виграла чемпіонат Європи в групі «Чемпіоншип 3», із нею працює голландський спеціаліст. ХК «Мінськ» і «Будівельник» (Брест) складають кістяк збірної Білорусі. За мінчан виступають вінницькі легіонери Дмитро Луппа і воротар Ярослав Гордей.

Окрім самого турніру, цікавою буде й гра ветеранів. Вона поміряється силами із місцевою юнацькою збірною. В складі ветеранської команди на поле вийдуть нинішні провідні тренери Вінниці і України Павло Мазур і Микола Касянчук. А тренуватиме її засновник «зеленого» хокею нашого регіону, професор Віктор Костюкевич.

Календар змагань

21 травня.

15.00. ХК «Мінськ» (Білорусь) – збірна Хорватії.
16.30. Урочисте відкриття.
17.30. Збірна Вінницької області – «Будівельник» (Брест, Білорусь).

22 травня

12.00. Гра ветеранів Вінниччини проти юнацької збірної.
14.00. ХК «Мінськ» – «Будівельник».
16.00.  Збірна Вінницької області – збірна Хорватії.

23 травня

11.00. збірна Хорватії – «Будівельник».
12.45. Збірна Вінницької області – ХК «Мінськ».
14.00. Урочисте закриття.

Фелікс ЖАНІН