Аби молодь не в теорії, а на практиці дізналася про реалії життя захисників вітчизни, військові приїхали до школярів у гості. Вчили учнів, як правильно користуватися зброєю, надавати першу домедичну допомогу та демонстрували засоби індивідуального бронезахисту.

Шкільний стадіон школи №26 на кілька годин  перетворився на військове містечко. Нацгвардійці військової частини 3008 розгорнули навчальні точки з вогневої, військово – інженерної підготовки і тактичної медицини. Найбільшу зацікавленість викликала зброя – пістолет Макарова та автомат Калашникова. Якщо на шкільних уроках її можна побачити здебільшого у підручниках, то тут – потримати у руках, навіть розібрати.

«Потрібно бути всебічно обізнаним: вміти надавати першу домедичну допомогу та користуватися зброєю. А як правильно нею користуватися, споряджати та доглядати – можуть показати тільки військові. Звичайно потрібні такі уроки, адже це підготовка до армії, тим паче, що я планую вступати до військового навчального закладу», – ділиться учень 11-го класу Дмитро Богуцький Дмитро

Валентина Лісова