– Пам’ятаєте колишній піонерський табір ім. Гагаріна, а потім “Колос” на Старому місті?

Так ось, ексрегіонал Татусяк планує забудувати територію табору котеджами. 8 га землі на березі Південного Бугу…

У мене відчуття, що я посеред міста, в яке увірвались загарбники і все виносять, що потрапляє на очі. А що не можуть винести, тупо руйнують… І нема нікому до цього справи, – емоційно запитала в соцмережі голова ГО “Автомайдан Вінниця” Таїса Гайда.

– Ми провели власне розслідування по цьому табору, який у 90-му році обласна рада безоплатно передала на баланс “Колоса”… І там багато років справді відпочивали і займались спортом діти! Але тепер всі будиночки передані в уставний фонд такій собі “Царина Девелопмен”, яка має право оформити землю…

Звісно, що ніякого спорту, табору та рекреації тут вже не буде. А будуть котеджі із ділянками по 6 соток. І земля тут коштує від 2 тисяч доларів за сотку. Тому масштаб бізнес-ідеї перетворення дитячого табору на котеджі має цілком конкретні цифри! І, як кажуть, треба мати окреме щастя опинитись на зламі епох у кріслі директора великого заводу, потужного колгоспу чи в управлінцях 8-гектарного піонерського табору на березі Південного Бугу…

Ось як прокоментував ситуацію із забудовою табору “Колос” Сергій Татусяк:

– Тут спершу мав бути аквапарк чи Парк Юрського періоду… Але рішення приймаю не я! І про котеджі чи якесь інше будівницво говорити ще дуже рано… Йде експертна оцінка землі та дослідження фахівців щодо можливості розміщення тут того чи іншого об’єкта.

Сергій Татусяк

Коли буде проєкт та рішення про його реалізацію, я першим повідомлю про це громаду міста Вінниці, – сказав екс-народний депутат України, колишній голова обласної ради, голова Вінницької обласної ради фізкультурно-спортивного товариства  «Колос» Сергій Татусяк.

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ