– Озеро, на якому рибалили, одне з кращих в Україні. Має назву «Крута балка» , знаходиться у Дніпропетровській області. Воно пристосоване до професійної ловлі карпа, має площу 40 гектарів, велику глибину та таку ж плотність риби. Водиться риба навіть за 25 кілограмів! Дорога туди і назад вийшла у 1250 кілометрів. До цієї поїздки ми готувались заздалегідь, забронювавши сектор ловлі. Мали на меті порибалити, провести гарно час, потренуватись, бо цьогоріч нашою командою «Robin Carp» прийматимемо участь у Чемпіонаті України 5-8 липня , та спіймати рибу вагою 20+. Рибалка зайняла дві доби, – розповідають Вадим та Сергій.

– Замішали корм, щоб підкормитися. Зернові були заборонені, навіть конопля. Прикормочну програму робили на пелетсі розмоченому та на дробленому бойлі. Продукція Piranhas Baits , її виробництвом займається чемпіон Віталій Лущенко, який нам часто допомагає мудрими порадами. Ловили на насадку поп-апи Robin, бойли Krill STZ і користувалися поп-апами Crazy Carp. Перше клювання – розпочали з ближньої дистанції – 65 м, перша палка дала нам одну рибку, але потім ми її закормили і вночі ніякого результату. Тож зранку ми її перемістили на 85 метрів. В загальному мали чотири палки – перша 85 м, друга – 95м, корм на 85, третя на 100 м, четверта на 110 м, корм на 100. У підсумку: 33 покльовки – 31 риба. Загальна Вага – 171.420 кг. Маємо три найбільших рибини – 15, 000 кг, 14, 380кг, 13, 180 кг. Після того як впймали, влаштували фотосесію та випустили рибу назад в озеро, бо саме такий принцип карпфішингу. Впіймав – відпусти».

В цьому році Вадим Гальчак та Сергій Міщук стали ініціаторами оновлення Вінницького карпового клубу, який налічує 32 людини. Ціль клубу – популяризація спортивної ловлі риби, обмін досвідом та участь у змаганнях серед рибалок. Пишаються наші земляки і тим, що нарешті на Вінниччині буде перша спортивна водойма для карпа – ставок «Новий» у селі Кунка на Гайсинщині. Там вже запустили рибу вагою до 23 кілограмів, то ж невдовзі вона буде відкрита для відвідувачів. Відкриті вони до спілкування серед однодумців, який радо запрошують до магазинів для рибалок Robin у Вінниці (Цілодобовий) та Літині. А ще вони розраховують на підтримку міської та обласної влади для участі у майбутніх чемпіонатах. А зі свого боку Сергій та Вадим обіцяють представити Вінниччину гідно і з пустими руками точно не повернуться!

Віталіна Трудько