Щойно національна паралімпійська збірна команда України з пауерліфтингу двома нагородами розпочала Кубок світу. Він з 20 до 23 травня проходить у м. Тбілісі (Грузія). Лише чотири спортсменки представляють Україну на цьому важливому міжнародному спортивному форумі.

Володаркою «золота» Кубку світу стала вінничанка Мар’яна Шевчук (вагова категорія до 55 кг). Причому вона встановила там новий рекорд світу – 133 кг. Тренує Мар’яну досвідчений фахівець Олег Пакула. Вона є вихованцем Вінницького центру «Інваспорт». Його директор Дмитро Лукавий прокоментував «33-му каналу» виступ нашої землячки на Кубку світу:

– Підкорення чергової вершини Мар’яною Шевчук не є випадковим. Адже вона вже має ліцензію на виступ у цьогорічних Паралімпійських іграх. Здобула її торік, коли виграла планетарний чемпіонат зі світовим рекордом.

На думку пана Лукавого, у Мар’яни Шевчук є шанси й на параолімпійське золото. Адже все ж вона є світовою рекордсменкою. Водночас недооцінювати конкурентів не варто. На Паралімпіаді також виступатимуть потужні переможниці Азіатських ігор та етапів Кубків світу, що розігрувалися на інших континентах. Приміром, у Таїланді.

Нагадаємо, Мар’яна Шевчук вже брала участь у попередній Паралімпіаді, тоді вона посіла п’яте місце.

Фелікс ЖАНІН