Зі слів організаторів, мета проєкту — показати позитивні приклади впровадження реформи у медзакладах та поділитися досвідом з іншими.

20 травня відбувався перший візит до Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні ім. Ющенка. Пацієнти та лікарі з різних міст України на власні очі побачили успіх медзакладу, який вдалося досягти завдяки реформі.

– Основною метою діяльності нашого закладу є забезпечення надання якісної і ефективної медичної допомоги в сучасній медицині. Для цього ми маємо надійний колектив професіоналів, доступну матеріально-технічну базу, впевненість у своїх силах, – повідомила директорка лікарні Софія Кучерук.

Вона повідомила про зімни, які стали реальними завдяки реформі:

– Фінансування закладу зросло на понад 10% – до 160 млн грн. Це попри карантинні заходи, які не дозволили працювати закладу на повну потужність. У 2020 році порівняно із попереднім роком середня заробітна плата зросла у лікарів  на майже 25%, у медичного персоналу — на 16%, у молодшого медичного персоналу — на 38%. Загальний обсяг премій та матеріальної допомоги медичним працівникам зріс на 62%. Лікарня почала робити ремонти, закупила 100 комп’ютерів та провела швидкісний Інтернет.

Гості з інших областей, представники НСЗУ та громадськості мали можливість відвідати відділення лікарні, поспілкуватися з персоналом та пацієнтами під час екскурсії закладом.

Більше про історію успіху Вінницької клінічної психоневрологічної лікарні, читайте у наступному номері газети “33-й канал”.

Людмила Поліщук
Фото та відео Сергія Хіміча