І хоче забрати у її чоловіка дітей. Бо мачусі і йому вони не потрібні, – переконує Наталія Городецька із Жданівки Хмільницького району.

Про війну за дітей та надію на повернення доньки вона розповіла «33-му», бо вважає нашу газету останньою надією…

– Суїцидальних планів у Світлани не було. Навпаки, вона просилась на заробітки. Останнім часом чомусь часто їздила у Хмільник… — каже Наталія Городецька. — Ввечері донька разом із дітьми дивилась телевізор. Лягли спати… Вранці заходжу у спальню – діти є, а дочки нема.

Поліція та небайдужі прочісували кожен сантиметр. Тільки раз земляки бачили дочку на розвилці на Уладівку, але догнати не змогли… Відтоді – небуття.

Після зникнення дочки пройшло чотири місяці, і ми пішли рвати груші на дачу. Здивувало, що не було драбини. Почали шукати, вилізли на горище – а там куртка Світлани. Бачу – там рівненько розкладений капюшон, а де груди – наче буханка хліба. Я навіть на рукави ногами стала – ні кісток, ні ніг, ні петлі…

Я не бачила дочку повішеною. Хотіла розстебнути куртку – чоловік зняв мене і викликав поліцію. Коли ж я просила правоохоронців показати, що там – мені відмовили. Судово-медичну експертизу проводили у Вінниці. Наприкінці сказали гроб не відкривати. Ми ним трясли – а він наче пустий. Експерти сказали, що тіло через спеку розклалось і наче розчинилось у повітрі. Та я не вірю! Я ж коло тої хати щодня корову пасла, на городі працювала, ніякого запаху. І там же з собаками були поліцейські, і вони теж не помітили нічого підозрілого?

До знахарів зверталась, привозила на кладовище. Сказали, що нема її на тому світі, жива. І що зробила інший паспорт, за кордоном, пройде час – дасть про себе знати.

Після похорону двох доньок Світлани забрав до себе її чоловік Олег, з яким вона не проживала, але перебувала у шлюбі. Він собі знайшов нову жінку, в якої було двоє дітей. І пішов з дому. Навідувався до своєї матері, яка і виховувала онучок – 16-річну Діану та 12-річну Сніжану. Та з часом я стала помічати, що Олег ображає дітей, у них синці.

А нещодавно зять так побив дітей, що вони втекли через вікно і добрались до мене. Лупцював у голову та по хребту. Тому вже місяць вони у мене. Як тільки поїду з дітками у Хмільник, то мене передибає матір зятя і погрожує. Впевнена – сваха воює за дітей виключно через гроші. Я нікому не віддам дітей і клянусь: зроблю все, щоб поставити їх на ноги. Прошу відгукнутись відповідні органи і підняти питання про позбавлення батька батьківських прав.

У пресслужбі обласної поліції ось як прокоментували ситуацію:

– 14 квітня до поліції звернулась бабуся дітей. 27 квітня суд прийняв рішення про притягнення до адміністративної відповідальності батька. Діти наразі проживають з бабусею, — повідомили у пресслужбі. – Що ж до матері дітей, то вона покінчила життя самогубством. Її тіло було знайдене на горищі покинутого будинку неподалік від місця її проживання.

Віталіна Трудько