Сьогодні День ангела відзначають: Ісидір (Сидор), Купріян, Онисим, Таїсія, Кирило, Василь

23 травня народилися:

1052 – Філіп I, король Франції.

1654 – Нікодемус Тессін Молодший, видатний шведський архітектор, що прикрасив Стокгольм пишними палацами, створеними в стилі бароко і злегка прикрашеними елементами класицизму.

1707 рік — Карл Лінней, шведський природодослідник, творець системи класифікації рослинного і тваринного світу.

1842 – Марія Конопницька, польська письменниця, автор балад, пісень, пов’язаних з національним фольклором, поеми «Пан Бальцер в Бразилії».

У 1863 році народився відомий український архітектор – Владислав Городецький.

1921 – Григорій Чухрай, радянський кінорежисер («Сорок перший», «Балада про солдата», «Чисте небо»), народний артист СPСР.

1928 – Розмарі Клуні, американська поп- і джазова співачка, тітка Джорджа Клуні.

1933 – Джоан Коллінз, англійська актриса.

В 1951-му народився Анатолій Карпов, радянський шахіст.

Ще у віці 14 років Карпов стає наймолодшим національним майстром в СРСР. Далі —міжнародний гросмейстер, 12-й чемпіон світу, 10-разовий володар “Шахового Оскара”. Загалом його турнірні успіхи включають 161 турнір, де він зайняв звичайно ж перші місця.

1959 – Лариса Гузєєва, радянська і російська актриса театру і кіно, заслужена артистка РФ.

1965-го народилася Галина Тельнюк, українська співачка, учасниця дуету “Сестри Тельнюк”. Перші музичні твори сестри почали створювати у 13-літньому віці: рок-балади, ескізи, пастелі, елегії, пісні для хорового виконання на вірші поетів-класиків української літератури. Дует, як професійний колектив сформувався в 1986 році.

1970 рік – Олександр Буряк, український політик і підприємець, член БЮТ, народний депутат IV-VI скликань. До 2002 року – голова правління “Брокбізнесбанку”.

В 1972 році народився Рубенс Барікелло, бразильський автогонщик, пілот Формули-1. У його активі 11 перемог на етапах і 68 подіумів, здобутих передусім у складі “Феррарі”.

Тетяна Кондратьєва